Tuesday, July 26, 2011

Fortareata

Nu, n-are rost sa te gandesti acum la toate astea, (...), sa te framanti atat, ce era mai important a fost implinit! Chiar daca te vor chinui din nou durerile, chiar daca nu vei mai auzi cantecele mangaietoare, iar din aceasta splendita noapte s-ar inalta neguri fetide, sfarsitul va veni oricum. Greul fusese trecut, nimeni nu te mai poate insela.... Dino Buzzati in Desertul Tatarilor, ultima pagina.

Atruism egoist. Cred ca asta a fost unul dintre lucrurile care te-au framantat. Toti sa fie bine, dar in termenii tai. Nu cred ca ai acceptat sau inteles niciodata ca toti te vand. Fara exceptie. Dar o fac din inertie, tati. Asta e cursul vietii, bestia umana. Toti ne tragem spuza pe turta noastra, chiar si tu.

Te-ai simtit inselat pe alocuri de toti. Cred ca asa a fost. Viata e plina de surprize si te-a surprins neplacut. Dar pentru majoritatea, aceste suprize nu mai sunt surprize. Erau resemnati, tati. Sunt resemnati.

Tu ai continuat sa lupti si sper sa lupt si eu. Dar cu intelegerea ca armele le au ei. Intelegerea o au ceilalti. Dar nu o au ca au inteles cu adevarat, o au din instinct. Dar e lumea noastra, tati. Nu ne inseala - ei nu pot altfel. Noi suntem cei care ne putem uita in oglinda la sfarsitul zilei. Multumesc.

Zambeste. Cel putin acum, fiul tau crede ca te intelege. Sau zambeste pentru ca fiul tau se gandeste la tine.